Θάνατος άντρα στο Ναύπλιο–Θάνατος γυναίκας στην Κω–Ασθένεια επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Σύμη-Μηχανική βλάβη λέμβου στον Πειραιά–Πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στην Πρέβεζα-Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Κιβερίου Αργολίδος, 74χρονος ημεδαπός, .

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη και τους λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή «Παράδεισος Κεφάλου» ν. Κω, 88χρονη αλλοδαπή.

Στην ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της παραλίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για πιθανό λιποθυμικό επεισόδιο λουόμενου στη παραλία Αγίου Γεωργίου Δυσσαλώνα ν. Σύμης.

Άμεσα Περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρέλαβε τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας και απέπλευσε για τη εν λόγω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 54χρονο αλλοδαπό επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, το οποίο εκτελούσε τουριστικό πλου από Ρόδο για Σύμη. Ο 54χρονος, μεταφέρθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο, συνοδεία του Περιπολικού σκάφους, στον λιμένα Σύμης και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας για περαιτέρω εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για μηχανική βλάβη λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνόσουρας – Ψυτάλλειας, με πέντε ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε τη λέμβο και τη συνόδευσε στο αλιευτικό καταφύγιο «Αρμός» Περάματος, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για ύπαρξη έντονου καπνού, πιθανόν από πυρκαγιά, σε Ι/Φ σκάφος σημαίας Πολωνίας, στη θαλάσσια περιοχή εντός διαύλου Πρέβεζας, με τέσσερεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, διαπιστώνοντας ότι η φωτιά είχε ήδη κατασβηστεί με ιδία μέσα. Στη συνέχεια, το Α/Κ «ΜΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν.Π. 208 ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Ι/Φ στον λιμένα Πρέβεζας.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-30χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα όρμου Φηρών ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ» Ν.Θ. 147,

-56χρονης, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου, στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» Ν.Θ. 64,

-40χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53

Σχετικές εικόνες