Θάνατος άνδρα στο Πυθαγόρειο – Εντοπισμός 30 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στη Ρόδο - Σύλληψη 39χρονου στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Δ/Ρ πλοίου στα Σφακιά Κρήτης - Επαφή Φ/Γ πλοίου με 2 Ρ/Κ πλοία στο Ηράκλειο

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πυθαγορείου ότι ένας 65χρονος αλλοδαπός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΑΡΣΑΝΑΣ¨ Σάμου. Ο 65χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίνδου για την ύπαρξη ύποπτου ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους στον όρμο της Λίνδου. Αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν έναν 34χρονο αλλοδαπό να έχει επιβιβαστεί σε βοηθητική λέμβο και να ετοιμάζεται να μεταφέρει άλλα άτομα στη στεριά. Το Ι/Φ οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λίνδου όπου διαπιστώθηκε ότι στο σκάφους επέβαιναν 30 αλλοδαποί (18 άνδρες, 6, γυναίκες και 6 ανήλικοι) καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές τους ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

*****

Απογευματινές ώρες σήμερα, συνελήφθη από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας ένας 39χρονος για παράβαση των άρθρων 306 (Έκθεση) και 314 (Σωματική βλάβη). Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για τον τραυματισμό 18χρονου κατά την διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής (φουσκωτό μαξιλάρι) στη θαλάσσια περιοχή του «ΥΨΟΥ», ιδιοκτησίας του 39χρονου. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου παραμένει για νοσηλεία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χώρας Σφακίων, από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού-Δρομολογιακού (Ε/Γ-Δ/Ρ) πλοίου ¨ΚΑΛΥΨΩ¨ Ν. Χανίων 240, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας προς εκτέλεση δρομολογίου για λιμένες τοπικών γραμμών νοτιοδυτικής Κρήτης, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από τον κυβερνήτη του ρυμουλκού (Ρ/Κ) «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155, ότι το φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Π. 10443 κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς απόδεσης από τον προβλήτα, ήρθε σε επαφή με τα Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» και «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και απομακρύνθηκε συνεχίζοντας τον πλου προς το λιμάνι προορισμού του, χωρίς να ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή.

Αμέσως ενημερώθηκε ο πλοίαρχος του Φ/Γ να επιστρέψει στο λιμάνι και με τον κατάπλου του διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτό, αλλά και στα δύο Ρ/Κ από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου. Από την επαφή προκλήθηκαν εκδορές χρώματος εξωτερικά στην αριστερή πρωραία πλευρά του φορτηγού και αποχρωματισμός στα σημεία επαφής με το Ρ/Κ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ», ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ προσκομίσθηκαν σχετικά βεβαιωτικά αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Σχετικές εικόνες