Θάνατος αντρών στον Λιτόχωρο και το Αλεποχώρι-Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη–Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς–Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αλόνησο-Εκφόρτωση Φ/Γ

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ακτής Πλάκας Λιτόχωρου, 74χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αλεποχωρίου Αττικής, 88χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη χθες, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα τριών ευρώ και ογδόντα ενός λεπτών (3.573,81€).

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για έκτακτη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR DELOS Ν.Π. 10082 στον λιμένα Λαυρίου προς αποβίβαση 77χρονου ασθενούς.

Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, ενώ το πλοίο αναχώρησε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 11061, ότι κατά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα από τον λιμένα ν. Σκιάθου και κατόπιν ελέγχου από δύτες, διαπιστώθηκε στρέβλωση του πτερυγίου της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Αλοννήσου, όπου επιβίβασε με ασφάλεια 27 επιβαίνοντες, ενώ δε παρατηρήθηκε καμία περαιτέρω ζημιά στο σκάφος.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΡΑΤΩ”, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΙ” Ν.Π.12247, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης εντός λιμένα Σούδας, για την ύπαρξη επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, από το οποίο ελκύονταν καπνοί.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η ρίψη ύδατος από πλήρωμα του πλοίου, ενώ το ως άνω επικαθήμενο απομακρύνθηκε από το πλοίο σε ασφαλές σημείο χερσαίας ζώνης λιμένα Σούδας.

Από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή φθορά στο χώρο στοιβασίας οχημάτων του πλοίου, ενώ το “ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΙ” απέπλευσε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για λιμένα Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Σχετικές εικόνες