Θάνατος ατόμου στη θάλασσα στην Πάρο και στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπών στο Πόρτο Χέλι – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου για περιστατικό πτώσης ατόμου εντός θαλάσσης, από Α/Κ σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην περιοχή “ΔΡΥΟΝΗΣΙ”, 1,5 ν.μ. από την παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” ν. Πάρου.

Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους, ενώ αυτό έπλεε με μικρή ταχύτητα, ο 61χρονος έτερος επιβάτης, έπεσε ξαφνικά στη θάλασσα. Άμεσα ο κυβερνήτης πραγματοποίησε χειρισμούς προκειμένου να τον περισυλλέξει, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, μετέβη στην περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Τ/Χ σκάφος, το οποίο μετέφερε τον εν λόγω άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, στον λιμένα πίσω Λιβαδιού, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιοκαστρίτσας, την θαλάσσια περιοχή παραλίας "ΓΥΑΛΙ ΓΙΑΝΝΑΔΩΝ" ν. Κέρκυρας, 52χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στον λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 72 και 77 ετών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου, σε χώρο αρμοδιότητας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 47 του Π.Κ. περί “συνέργειας κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη”, καθώς και του άρθρου 338 παρ. 1 του Π.Κ., περί “κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη”.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συνελήφθησαν κατόπιν καταγγελίας από οικείο πρόσωπο του ανηλίκου, για πράξεις που έλαβαν χώρα την 14.05.2023 σε χώρο της μαρίνας Πορτοχελίου, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής Ναυπλίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας χυτροκαθαριστή) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2" Ν. Π. 10764, τραυματίστηκε στο δεξιό κάτω άκρο, εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πρέβεζας, όταν 33χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγ. Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 28χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο προπορευόταν, με οδηγό 60χρονο ημεδαπό.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 28χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά, στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας - Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες