Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Τραυματισμός ναυτικού στη Σύμη - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από τον Ύπαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι ένας 77χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχασε τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βενετίας Ιταλίας.

Στον 77χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του πλοίου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.


*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για τον τραυματισμό ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας Γ΄ Μηχανικού) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ρόδου με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ναυτικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την εργασία του στο μηχανοστάσιο του πλοίου και με τον κατάπλου στο λιμάνι της Σύμης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σύμης, από όπου και εξήλθε αυθημερόν. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-94χρονου, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-64χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-89χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι Καρλοβασίου της Σάμου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ¨ Ν.Π. 12577,

-95χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67,

-42χρονης, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι Παρθενίου της Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΕΛΦΙΝΙ¨ Ν.Λ. 56 και

-42χρονου, από το λιμάνι της Φολεγάνδρου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Χ¨ Ν. Θήρας 36.

Σχετικές εικόνες