Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Τήνο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σάμο - Διακομιδή ασθενούς

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι 48χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ''SUPER EXPRESS" Ν.Π.12580, κατά τη διάρκεια αποεπιβίβασης αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε εντός του πλοίου.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κ.Υ. Τήνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ανωτέρω ημεδαπός είχε επιβιβαστεί από λιμένα Μυκόνου με προορισμό τον λιμένα Ραφήνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 25, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στον λιμένα του Ηρακλείου, με 1152 επιβάτες, 288 ΙΧ, 80 Φ/Γ, 23 Δ/Κ και 97 μέλη πληρώματος, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και έπλεε με μειωμένη ταχύτητα.

Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ρ/Κ “ΜΕΝΤΟΡΑΣ” Ν.Η. 155 προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “DONALD” σημαίας Γαλλίας, λόγω απώλειας πηδαλίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. βόρεια περιοχής Κοκκαρίου ν. Σάμου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , με την συνδρομή των οποίων το ανωτέρω ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 22χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες