Θάνατος επιβάτη Ι/Φ σκάφους στην Ερμιόνη-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο-Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη 2 ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Χίο-Τραυματισμός επιβάτιδας Ε/Π σκάφους στον Όρμο Παναγιάς-Ακυβερνησία ιδιωτικού σκάφους σ..

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ερμιόνης και Πόρου, ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ι/Φ σκάφους που έπλεε στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Περγάρι Δήμου Ερμιονίδος, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Μετοχίου Ερμιονίδος. Από εκεί ο 71χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, οπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 9939, για μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, πριν τον απόπλου προς εκτέλεση δρομολογίου από τον λιμένα Βόλου, με προορισμό τους λιμένες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και επιστροφή. Επί του πλοίου επέβαιναν 41 επιβάτες, 13 Φ/Γ και 10 Ι.Χ.Ε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” μέχρι την την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Χίο και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου σε συνεργασία με τα στελέχη της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) την 02-10-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των πεντακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ και δύο λεπτών (558,02 €).

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς Ιερισσού, για τραυματισμό 63χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Π σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μπάρα Βουρβουρού.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν την ανωτέρω με πόνους στη μέση, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου μετέφερε την 63χρονη στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία ιδιωτικού σκάφους λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή 0,75 ν.μ. δυτικά Σαρωνίδας Αττικής.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Τ/Χ σκάφος “MERCI 2” Τ.Λ. 1090, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιδιωτικό σκάφος με τον επιβαίνοντα του καλά στην υγεία του και το συνόδευσε στον λιμένα Παλαιάς Φώκαιας, όπου προσδέθηκε ασφαλώς.

Σχετικές εικόνες