Θάνατος επιβάτη κρουαζιερόπλοιου - Σύλληψη οδηγού στη Στυλίδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη - Πρόσκρουση σκαφών στη Μαρίνα Ζέας

ΥΝΑΝΠ_3.original
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Πάτμου, για αιφνίδιο θάνατο 84χρονου αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, κατά τη διάρκεια πλου.

Το εν λόγω Κ/Ζ κατέπλευσε στον λιμένα Πάτμου, προερχόμενο από Συρακούσες Ιταλίας, ενώ η σορός του 84χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Στυλίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δεν κατείχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στην οδική αρτηρία λιμένος Θεσσαλονίκης, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 51χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 58χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του 58χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Θ. “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”, απ΄ όπου και εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζέας, από τον πλοίαρχο του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους ''ΛΙΜΠΡΑ Υ'' Ν.Π. 12441, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Ζέας, ότι το Θ/Γ σκάφος “SABBATICAL” σημαίας Μάλτας προσέκρουσε στη πλώρη του κατά τη διαδικασία πρυμνοδέτησης του στην εν λόγω μαρίνα.

Άμεσα στο ανωτέρω σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν προκληθεί υλικές ζημιές στα προαναφερθέντα σκάφη, καθώς και στο Ε/Π – Τ/Ρ “ΘΑΛΑΣΣΑ” Ν.Π. 12713 που ελλιμενιζόταν πλησίον τους. Οι εν λόγω ζημιές κατά δήλωση των πλοιάρχων των σκαφών είναι ελαφριές.

Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες