Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ στην Σύμη - Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Επακούμβηση Δ/Ξ πλοίου σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα - Ανατροπή λέμβου στη Γλυφάδα - Κακοποίηση ζώου συντροφιάς στην Σαλαμίνα

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, ότι 19χρονος αλλοδαπός επιβάτης Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αιμιλιανού ν. Σύμης, έχασε τις αισθήσεις του εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντα ιατρό του Κέντρου Υγείας Σύμης, προς παροχή συνδρομής.

Στον 19χρονο επιβάτη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του Κέντρου Υγείας Σύμης, καθώς και από ιατρό και νοσοκόμα που επέβαιναν επί του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, αλλά παρά τις προσπάθειες, ο εν λόγω επιβάτης κατέληξε.

Η σορός παρελήφθη από Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τον κατάπλου του στον λιμένα Σύμης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για καθυστέρηση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE HORIZON¨ Ν.Π. 10579 με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, λόγω διακοπής της φόρτωσης και επιβίβασης στο εν λόγω πλοίο, κατόπιν συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περίπου εξακοσίων (600) ατόμων στην προβλήτα Ι δυτικά του λιμένα Ηρακλείου.

Το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τον λιμένα Πειραιά με 247 επιβάτες, 67 Ι.Χ., 54 Φ/Γ και 1 Δ/Κ, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν επιβιβάστηκαν επί αυτού πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό επακούμβησης Δ/Ξ πλοίου σημαίας Παναμά σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ελληνικής σημαίας, ενώ βρίσκονταν πρυμνοδετημένα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Ειδικότερα, το δεξαμενόπλοιο, λόγω μετακίνησης του, επακούμβησε με την πλώρη του στην πλώρη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Το Δ/Ξ πλοίο, με τη συνδρομή Ρ/Κ πλοίου, επανήλθε και προσέδεσε με ασφάλεια στην αρχική του θέση, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για ανατροπή πνευστής λέμβου ανοιχτού τύπου, η οποία βρισκόταν ελλιμενισμένη στην 2η μαρίνα Γλυφάδας χωρίς επιβαίνοντες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον φορέα διαχείρισης της μαρίνας τοποθετήθηκε προληπτικά περιμετρικά της εν λόγω λέμβου, πλωτό φράγμα, προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να ανελκυσθεί με γερανοφόρο όχημα.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύθηκε ο απόπλους της ανωτέρω λέμβου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 05/09/2023, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι οδηγός δίκυκλου οχήματος (α.λ.σ.), εντοπίστηκε να κατευθύνεται από το Πάρκο Παλουκίων στον λιμένα Παλουκίων ν. Σαλαμίνας και να σέρνει δεμένο από λουρί στο πίσω μέρος του δικύκλου, έναν τραυματισμένο σκύλο, πιθανόν νεκρό.

Ο ανωτέρω οδηγός, μόλις αντιλήφθηκε τις αντιδράσεις των πολιτών για το θέαμα, επιβίβασε τον σκύλο εντός της μπαγκαζιέρας και αναχώρησε προς την πόλη της Σαλαμίνας.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου επιβεβαίωσαν τα ανωτέρω με μαρτυρίες παρευρισκόμενων. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν το Α.Τ. Σαλαμίνας, η Τροχαία Σαλαμίνας και το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε αναζήτηση του ανωτέρω ιδιοκτήτη του δίκυκλου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές εικόνες