Θάνατος επιβάτη σε κρουαζιερόπλοιο - Θάνατος λουόμενου στη Χαλκιδική - Προσάραξη ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Πάρο - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΔΡ πλοίου στην Κάλυμνο - Μηχανική Βλάβη ΕΓ-ΤΡ σκάφους στη Σύμη - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

DSC_2988
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κατάκολου, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ “MARELLA EXPLORER” σημαίας Μάλτας, για αιφνίδιο θάνατο 71χρονου αλλοδαπού επιβάτη.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Κέρκυρας, η σορός του άνδρα παρελήφθη και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή λιμένα Τρυπητής Χαλκιδικής, 78χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πάρου για την προσάραξη σε βραχώδη αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ¨ΦΛΩΡΑ¨ Ν.Π. 9814, στη θαλάσσια περιοχή στενού Πάρου – Αντίπαρου πλησίον Ρευματονησίου, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό πλωτό ¨ΚΟΥΜΟΥΛΟΥΣ ΙΙ¨ Τ.Π. 1678-Ε’, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αντίπαρου, το Τ/Χ σκάφος ¨PKPC 2¨ Τ. ΠΑΡΟΥ 551, καθώς και το ¨EURODIVERS¨ T. ΠΑΡΟΥ 22, στο οποίο επέβαινε και επαγγελματίας δύτης, ο οποίος έπειτα από συνεννόηση με το προσαραγμένο σκάφος, διενήργησε έλεγχο υφάλων. Στη συνέχεια το Ε/Γ-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε ασφαλώς με ιδία μέσα, πλησίον λιμένα Αντίπαρου.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΦΛΩΡΑ¨, μέχρι τη προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από τον συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν. ΑΛΕΞ. 08, ότι κατά τη διάρκεια του πλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς τον λιμένα ν. Καλύμνου με 28 επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σύμης από την ιδιοκτήτρια του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ¨ Ν.Ρ. 347, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, με εκατό (100) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή τριών (03) ν.μ. ΝΑ Κάβου Αλώπου ν. Σύμης.

Το εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα σε προβλήτα του όρμου Αγίου Γεωργίου ν. Σύμης, όπου με μέριμνα της εταιρείας, είχε ήδη καταπλεύσει εκεί, έτερο σκάφος το οποίο μετεπιβίβασε με ασφάλεια τους εκατό επιβαίνοντες και τους αποβίβασε σε λιμένα ν. Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΥΙΝ¨, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα στην παραλία Νέων Επιβατών, Θεσσαλονίκης.

Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μχανιώνας, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες