Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στην Μύκονο - Σύλληψη άνδρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στη Χαλκιδική - Εντοπισμός και περισυλλογή άνδρα από τη θάλασσα στον Πειραιά - Παροχή συνδρομής σε άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Εισροή υδάτων σε Τ/Ρ-Ι/Φ στην Αίγινα-

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στην Μύκονο - Σύλληψη άνδρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στη Χαλκιδική - Εντοπισμός και περισυλλογή άνδρα από τη θάλασσα στον Πειραιά - Παροχή συνδρομής σε άνδρα στη Θεσσαλονίκη - Εισροή υδάτων σε Τ/Ρ - Ι/Φ σκάφος στην Αίγινα - Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι 51χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός της καμπίνας του.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του ανωτέρω πλοίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ενώ το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο αγόρι, 3 ετών, βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, εντός της θάλασσας στην παραλία “ΞΕΝΙΑ” Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στο ανωτέρω ανήλικο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και ιδιώτη γιατρό και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος αλλοδαπός πατέρας του ανηλίκου, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο).

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Aρχή Πειραιά, για ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, στην περιοχή μπροστά από την είσοδο του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε 34χρονο αλλοδαπό άνδρα να κολυμπά, καλά στην υγεία του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό με 32χρονο λουόμενο αλλοδαπό, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Περαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ενώ επέβαινε σε στρώμα θαλάσσης, αυτό απομακρύνθηκε από την ακτή και άρχισε να παρασύρεται.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Ο ανωτέρω εξήλθε στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία του, χωρίς να επιθυμεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας και εισροής υδάτων Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους, με δέκα (10) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π - Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π. 9356, προς παροχή συνδρομής.

Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος και με τη συνδρομἠ του Ε/Π - Τ/Ρ “ΝΑΓΙΑ” Ν.Π. 12278 καθώς και του Περιπολικού σκάφους, το εν λόγω σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίας Μαρίνας Αίγινας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επαγγελματία δύτη, πραγματοποιήθηκε ολική απάντληση των υδάτων και το εν λόγω σκάφος ανελκύστηκε σε ναυπηγείο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθησαν ο 66χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης και ένας 65χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας του Τ/Ρ-Ι/Φ, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο).

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631, ότι μετά τον κατάπλου από τον λιμένα ν. Αίγινας και την ασφαλή πρόσδεση του στον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην ψυκτική μονάδα του πλοίου.

Το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τον λιμένα ν. Αίγινας, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λοιπά πλοία της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, επετράπη ο απόπλους του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Σερίφου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν. Π. 8745, 45χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες