Θάνατος επιβάτη Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στη Βάρκιζα - Τραυματισμός επιβάτιδας Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Θήρα - Σύγκρουση σκαφών στον Φλοίσβο

ΠΛΣ
Share:    

Tις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Βουλιαγμένης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 56χρονος αλλοδαπός επιβάτης Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Βάρκιζας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 56χρονος, μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Βάρκιζας. Στη συνέχεια, ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, για τον τραυματισμό μιας 64χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Φηρών Θήρας. Συγκεκριμένα, η 64χρονη γλίστρησε και τραυματίστηκε στο πόδι. Στη συνέχεια, η τραυματίας διακομίστηκε με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για περαιτέρω εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμενικό Τμήμα του Φλοίσβου, από τον Πλοίαρχο θαλαμηγού σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στην προβλήτα Α’ της Μαρίνας Φλοίσβου, λόγω τεχνικής βλάβης στα χειριστήρια, προσέκρουσε με την πρύμνη στην πλώρη πρυμνοδετημένου σκάφους σημαίας Μάλτας. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε στον Πλοίαρχο του Θ/Γ σκάφους, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

Σχετικές εικόνες