Θάνατος επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Θάνατος λουόμενου στη Ραφήνα – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Ιθάκη και στη Μήλο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κήρυκο – Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, για περιστατικό θανάτου 70χρονης επιβάτιδας εντός του πλοίου. Η 70χρονη είχε επιβιβαστεί συνοδεία του ιατρού της από την Άνδρο, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στη Ραφήνα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Ραφήνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ένας 39χρονος ημεδαπός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, τα οποία επέβαιναν σε Α/Κ σκάφος, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Μεγάλης Βρετανίας) στη θαλάσσια περιοχή 3,2 ν.μ. νότια του νησιού.

Για την περιοχή απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» Ν. Λ. 193, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή της Μήλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (ένας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας και δύο υπήκοοι Βελγίου) στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αδάμαντα.

Για την περιοχή απέπλευσε Α/Κ σκάφος, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμάνι του Αδάμαντα. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Αγίου Κήρυκου για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄HELLENIC HIGH SPEED’’ Ν.Π. 12331 στο λιμάνι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προερχόμενο από Πειραιά και Μύκονο και ότι το πλοίο συνεχίζει το εγκεκριμένο δρομολόγιο του για Φούρνους – Βαθύ Σάμου. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εξήντα εννέα (69) επιβάτες, είκοσι (20) Ε.Ι.Χ. και τρία (03) Δ/Κ, ενώ στο λιμάνι ανέμεναν προς επιβίβαση οχτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Δ/Κ οχήματα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Αλόννησου στο λιμάνι του Βόλου, , με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν. Π. 10001, 12χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες