Θάνατος επιβάτιδας Κ/Ζ πλοίου στη Μύκονο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Τήλο – Σύλληψη ημεδαπού στη Σαλαμίνα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μπαχάμες, ότι μια 73χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατος της διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου. Η σορός πρόκειται να αποβιβαστεί στο λιμάνι του Πειραιά. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου, ότι ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γαλλίας με τέσσερεις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας) βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Τήλου. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ» Λ.Ρ. 4250, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Λιβαδιών Τήλου, ρυμουλκούμενο από το ιδιωτικό σκάφος. Από τη Λιμενική Αρχή της Τήλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σαλαμίνας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 7 του Ν.3500/2006 (Ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή). Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-67χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” N.Σ 46,

-85χρονης, από τον λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-61χρονου, από το λιμάνι της Δονούσας στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-60χρονου, από το λιμάνι του Μέριχα Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες