Θάνατος ερασιτέχνη αλιέα στο Πόρτο Λάγος – Θάνατος λουομένου στη Σητεία – Προσάραξη Ι/Φ στο Μεσολόγγι – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 57χρονος ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας, στην χερσαία ζώνη λιμένα Πόρτο Λάγους.

Ο άνδρας διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΧΙΟΝΙΑ” (ΜΠΟΝΤΑΛΑΚΙ) Σητείας, 79χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ‘’INGA’’ σημαίας Γαλλίας με τρεις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου λιμένα Μεσολογγίου.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ ‘’ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ’’ Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 923. Το ανωτέρω Ι/Φ αποκολλήθηκε από το Α/Κ σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Μεσολογγίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ‘’INGA’’, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη είσοδο του στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι'' Ν.Π. 8037, για περιστατικό βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά στον λιμένα ν. Αίγινας.

Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στην Αίγινα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην απαγόρευση απόπλου του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-19χρονης και 29χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. N. 67 και

-63χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες