Θάνατος εργαζομένου στη Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Άγιο όρος – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης Ε/Γ-ΚΑΤ πλοίου στον Πειραιά

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, ότι 52χρονος εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργεια, δραστηριοποιούμενη στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ” ν. Χίου, εντοπίστηκε από έτερο εργαζόμενο, χωρίς τις αισθήσεις του, επί βοηθητικού σκάφους και συγκεκριμένα στον πρυμναίο χώρο του καταστρώματος.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με την συνδρομή κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, στο γενικό νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όταν 19χρονη αλλοδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, πάτησε απότομα φρένο, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει πέφτοντας στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί στο δεξί άνω άκρο.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη, αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χαλκίδας, από τα στελέχη τροχαίας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, την 13.10.2022, η Λιμενική Αρχή Βατοπαιδίου, από ιδιώτη, για τον εντοπισμό πιθανόν πυρομαχικού υλικού (νάρκη), στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΑΡΑΠΗΣ” Αγίου Όρους.

Το ανωτέρω πυρομαχικό, βρέθηκε σε βάθος περίπου τριών (03) μέτρων και σε απόσταση είκοσι (20) μέτρων από την ακτή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για λιμένες Πόρου, Ύδρας και Σπετσών, για περιστατικό εμπλοκής αντικειμένου στην προωστήρια αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου με εκατόν έξι (106) επιβάτες και δώδεκα (12) μέλη πληρώματος, όπου αποβίβασε δέκα (10) επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι ενενήντα έξι (96) προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ του επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου, κενού επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Σχετικές εικόνες