Θάνατος εργαζομένου στην Σαλαμίνα - Πρόκληση πυρκαγιάς σε Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο στην Λευκάδα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για λιποθυμικό επεισόδιο 59χρονου εργαζόμενου σε συνεργείο επισκευής πλοίων, σε εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σαλαμίνας.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για περιστατικό ανάφλεξης στο Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΘΩΣ” Ν. Λ. 366, στον λιμένα Περιγιαλίου ν. Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια δοκιμαστικού πλου του εν λόγω πλοίου, προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά, στον αριστερό εξωλέμβιο κινητήρα, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με την χρήση πυροσβεστήρων. Στη συνέχεια, το “ΑΘΩΣ” ρυμουλκήθηκε με την συνδρομή έτερου πλοίου, στον λιμένα Βαθέως Μεγανησίου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε κίνδυνος για ξένη περιουσία, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων στο πλοίο.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 30 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, έχοντας πλαστά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα, κατασχέθηκαν.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα πίσω αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 87χρονος και 72χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες