Θάνατος γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων στα Χανιά - Θάνατοι ανδρών στην Κάρυστο, στο Πόρτο Ράφτη και στην Κίσσαμο – Θάνατος γυναίκας στο Αγκίστρι - Παροχή συνδρομής σε κολυμβητές στον Όρμο Παναγιάς Ιερισσού - Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα -Σύλληψη

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΘΑΣ” Ακρωτηρίου Ν. Χανίων, γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η γυναίκα ήταν ηλικίας 75 έως 80 ετών περίπου, με λευκή επιδερμίδα, μέτριου αναστήματος, κανονικού βάρους, είχε κοντά μαλλιά ξανθού χρώματος, ήταν ενδεδυμένη με μαγιό μπλε χρώματος και έφερε πολύχρωμο μαντίλι στον λαιμό.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της δυτική παραλίας Καρύστου, 95χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμεναρχείο Καρύστου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από βραχώδη ακτή της θαλάσσιας περιοχής “ΧΑΜΟΛΙΑ” Πόρτο Ράφτη , 85χρονος.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΑΥΡΟΣ ΜΩΛΟΣ” Δήμου Κισσάμου, 62χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας ν. Αγκιστρίου, 77χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο Αγκιστρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, ότι στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΣΑΡΤΗ”, δύο (02) κολυμβητές βρίσκονταν σε δυσχερή θέση καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την ακτή, λόγω έντονου κυματισμού.

Ἀμεσα στο σημείο μετέβησαν από ξηράς στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ για την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, τα οποία περισυνέλεξαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς κολυμβητές, ηλικίας 42 και 45 ετών, καλά στην υγεία τους.

Οι δύο άνδρες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν στο γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου παραμένουν για παροχή ιατρικής φροντίδας. *****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ'' Ν.Π. 9561, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα Φανερωμένης ν. Σαλαμίνας, για βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη μετακίνηση του σε νησί της χώρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: -14χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και -58χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459.