Θάνατος γυναίκας στη Θάσο-Θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη-Θάνατος άνδρα στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής-Τραυματισμός ναυτικού στην Ρόδο- Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κω-Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο- Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής-

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αστρίς ν. Θάσου, 51χρονη αλλοδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Χάραμα Αλεξανδρούπολης, 80χρονος.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών Π.Γ.Ν. Έβρου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, 79χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Διαβατών.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "BLUE STAR 2" Ν.Π. 10746, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) τραυματίστηκε εντός του πλοίου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Π. 12734, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα Κω και επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα ν. Νισύρου, διαπιστώθηκε βλάβη, λόγω αδυναμίας εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής του.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε την 26-06-2023, στο πλαίσιο περιπολίας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, στο αλιευτικό καταφύγιο Μαυρολίμνης Λουτρακίου Κορινθίας, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει αλιεύσει χίλια τριακόσια (1.300) άτομα αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για τον εντοπισμό ενός (01) πυρομαχικού υλικού (πιθανόν χειροβομβίδα), στη θαλάσσια περιοχή Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πυρομαχικό εντοπίστηκε από λουόμενο σε βάθος περίπου εκατόν πενήντα (150) εκατοστών και σε απόσταση περίπου είκοσι (20) μέτρων από την ακτή.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες, ενώ στο σημείο εντοπισμού τοποθετήθηκε πλωτός σημαντήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53,

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν.64,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-78χρονου, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα Πέρδικα Θεσπρωτίας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Λ.Π. 820.

Σχετικές εικόνες