Θάνατος γυναίκας στη Θεσσαλονίκη - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενης κολυμβήτριας στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών, 89χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, με αρνητικά αποτελέσματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για περιστατικό αγνοούμενης 70χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας, η οποία είχε μεταβεί για λήψη θαλάσσιου λουτρού, στην περιοχή ¨ΛΟΘΙΑΡΙΚΑ¨ Λάρδου ν. Ρόδου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η 70χρονη εντοπίστηκε στην περιοχή ¨ΓΥΨΟΣ” Λάρδου, να έχει εξέλθει στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, δηλώνοντας καλά στην υγεία της και ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-36χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες