Θάνατος γυναίκας στη Κόρινθο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στους Φούρνους - Τραυματισμός επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Χίο – Διακομιδές ασθενών

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιάς Επιδαύρου, ότι μια 59χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από την παραλία Κόρφου Κορινθίας. Η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Φούρνων, για τη προσάραξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Κύπρου έξω από το λιμάνι, με δύο (02) επιβαίνοντες υπηκόους Κύπρου. Αμέσως στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το αλιευτικό «ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Σ. 846, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής καθώς και το αλιευτικό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΚΑΤΙΝΑ» Ν.Σ. 971, το οποίο ρυμούλκησε το Ι/Φ στο λιμάνι των Φούρνων. Από το Λιμενικό Σταθμό των Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 67χρονος κυβερνήτης του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. «Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια». Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από δύτη, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή των Φούρνων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από νηογνώμονα.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρίου από τον Πλοίαρχο του επιβατικού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ» Ν.Π. 11973, για τον τραυματισμό μίας 68χρονης ημεδαπής επιβάτιδας εντός του πλοίου. Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία φόρτωσης των οχημάτων στο χώρο του γκαράζ, η γυναίκα έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι. Η 68χρονη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Την 14.06.24 ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις έναντι τουρκικές ακτές και να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Γριδίων της Χίου. Τα άτομα αυτά καθώς και ο διακινητής τους ετράπησαν σε φυγή, ενώ μετά τη διενέργεια χερσαίων ερευνών από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΕΔΝ. Τις πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη και ο 21χρονος αλλοδαπός διακινητής των προαναφερθέντων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-50χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-73χρονου, από το λιμάνι Καταπόλων Αμοργού στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67

Σχετικές εικόνες