Θάνατος γυναίκας στη Λακκόπετρα Αχαΐας - Θάνατος άνδρα στην Αγιά Λάρισας - Απαγόρευση απόπλου αλιευτικού σκάφους στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑ” Αχαΐας, 75χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ” του Δήμου Αγιάς Ν. Λάρισας, 87χρονος ημεδαπός.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτες, ενώ στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ότι το αλιευτικό σκάφος “ΜΑΡΙΑ” Λ.Κ. 2501, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. δυτικά του λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας ν. Κέρκυρας, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν το Ε/Π σκάφος “ΙΩΑΝΝΑ” Τ.Κ. 1561 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Α/Κ “ΖΟΡΜΠΑΣ” Ν.Κ. 981.

Το “ΜΑΡΙΑ” κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών, στον λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω αλιευτικού μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα. Επιπλέον, για τον ανωτέρω υπήρχαν καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου και διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-91χρονης, από το λιμένα ν. Φούρνων στον λιμένα Αγίου Κηρύκου ν. Ικαρίας , με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν. Π. 12577,

-56χρονης, από το λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53.

Σχετικές εικόνες