Θάνατος γυναίκας στη Νεάπολη Βοιών - Θάνατος άνδρα στον Πλαταμώνα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο - Τραυματισμός ημεδαπού από ξυλοδαρμό στη Ζάκυνθο - Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν. Λακωνίας, 66χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/ Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σπάρτης, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλιακή περιοχή “ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ” Ν.Πιερίας, 67χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου Πιερίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Φισκάρδου, Αργοστολίου και Σάμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (μάγειρας) του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΤΗΕΝΑ” σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν εν πλω προς τον όρμο Φισκάρδου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο μετέβη το ιδιωτικό σκάφος “ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α.78 και παρέλαβε τον 42χρονο, ο οποίος, αφού μεταφέρθηκε στον λιμένα Φισκάρδου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου από ιδιώτη, αναφορικά με περιστατικό ξυλοδαρμού 42χρονου ημεδαπού ναυτικού μέλους πληρώματος Ρ/Κ πλοίου, από 50χρονο αλλοδαπό, εντός εργοταξίου, στον λιμένα Ζακύνθου.

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε τραυματισμός στη γνάθο, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για περαιτέρω παροχή ιατρικής φροντίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 50χρονος αλλοδαπός.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “TALOS” σημαίας Μάλτας, για πιθανή επαφή του πλοίου με αβαθή, κατά την είσοδό του στον λιμένα Κερατσινίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της πιθανής βλάβης και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “RAGAMUFFIN” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με μία επιβαίνουσα, καλά στην υγεία της, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Στη συνέχεια, το “RAGAMUFFIN” κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “RAGAMUFFIN”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αίγινας, από τον Κυβερνήτη του σκάφους “ΣΟΥΜΑΤΡΑ” Λ.Α.3345, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΡΟΣ” ν. Αίγινας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α. 3135, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το ρυμούλκησε προς τον λιμένα Φάρου Αίγινας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΜΑΤΡΑ”, μέχρι την προσκόμιση των απαραίτητων πιστοποιητικών.