Θάνατος γυναίκας στη Ρόδο - Τραυματισμός ναυτικού ΦΓ πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη ΙΦ στην Κεφαλλονιά - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για την ύπαρξη γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΒΑ» ν. Ρόδου.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό του Ἀ Μηχανικού, του Φ/Γ πλοίου “ΝΕΜΕΣΙΣ” Ν.Π. 12619.

Συγκεκριμένα, ο Ἀ Μηχανικός δήλωσε ότι τραυματίστηκε εν πλω, ενώ κατέβαινε την σκάλα του μηχανοστασίου, κατά την εργασία του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 26, 19 και 27 από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του Νότιου Λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε ως συνοδηγό την 19χρονη και ως επιβάτη τον 27χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε για τον ίδιο και για λογαριασμό των άλλων δύο αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα και τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλλονιάς, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “PLACE TO BE” σημαίας Γαλλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΕΓΑΣ ΛΑΚΟΣ” Ληξουρίου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος “ΒΕΡΝΤΙ” Τ.Α. 324, το οποίο εντόπισε το “PLACE TO BE” με τους τρεις επιβαίνοντες, να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Εν συνεχεία, στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΜΑΚΗΣ” Ν.Α. 546 το οποίο εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ και ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Αργοστολίου ν. Κεφαλλονιάς. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-36χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΑΣΟΣ Ι” Ν.Π. 11657,

-40χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N. 67,

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” N.N. 64 και

-18χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” N.N. 64.

Σχετικές εικόνες