Θάνατος γυναίκας στη Σαρωνίδα – Τραυματισμός αλλοδαπού αλιεργάτη στην Καβάλα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κω – Αλιευτικός έλεγχος στη Νέα Μηχανιώνα – Διακομιδές ασθενών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης παραλίας Μαύρου Λιθαρίου Δήμου Σαρωνικού, 80χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευθερών Καβάλας, από τον ιδιοκτήτη Α/Κ - Ε/Π σκάφους, για τον τραυματισμό 63χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη, μέλους πληρώματος του σκάφους.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια αλιευτικής δραστηριότητας τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους σημαίας Αυστρίας, λόγω θραύσης ιστίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κω.

Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, το οποίο συμμετείχε σε ιστιοπλοϊκό αγώνα, εντοπίστηκε από το Τ/Χ “ΣΕΡΕΝΙΤΥ” Τ. Κω 525, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΣΕΡΕΝΙΤΥ” στη μαρίνα ν. Κω, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Μετά από αλιευτικό έλεγχο που διενήργησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, βεβαιώθηκε μία (01) αγορανομική παράβαση σε εταιρεία εμπορίας ιχθύων, για τη μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας ειδών αλιευμάτων σε δελτίο αποστολής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-16χρονης, από τον λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-Δύο (02) 20χρονων γυναικών, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τ. 25,

-Ενός έτους κορίτσι, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070,

-81χρονης, από τον Όρμο “ΠΕΥΚΟ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ρ. 73 και

-60χρονης, από τον λιμένα Ηρακλειάς στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.

Σχετικές εικόνες