Θάνατος γυναίκας στη Χερσόνησο-Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Καβάλα–Σύλληψη δύο ατόμων στην Ρόδο–Τραυματισμός επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στους Παξούς–Τραυματισμός επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα-Ακυβερνησία ερ/κου σκάφους στα Πολιτικά

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή λιμένα Χερσονήσου ν. Κρήτης, 67χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Χερσονήσου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για πτώση ΙΧΕ οχήματος στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του κεντρικού λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», χωρίς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την πτώση του ΙΧΕ οχήματος στη θάλασσα, ενώ το όχημα ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 26 και 30 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ρόδου, για παράβαση του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (Κατοχή πλαστών εγγράφων).

Ειδικότερα, ο ανωτέρω, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον λιμένα ν. Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών, για τον τραυματισμό 51χρονης ημεδαπής επιβάτιδας Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ν. Αντίπαξων.

Η ανωτέρω, κατέπλευσε με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΜΜΟΥΔΙΑ» Ν.Π. 602 στον λιμένα Γάιου ν. Παξών και από εκεί μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Κέντρο Υγείας Παξών για παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για τον τραυματισμό 39χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου, προ τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα τη πτώση της και τον ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι. Αρχικά της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μελή του πληρώματος του πλοίου καθώς και από επιβάτες, ενώ μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφος, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή Πολιτικών βορείου ευβοϊκού κόλπου.

Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ΕΠ/ΚΟ σκάφος «ΡΝΣ» Τ.Χ. 123, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ερασιτεχνικό σκάφος με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμανάκι Βρυσσακίων όπου και προσέδεσε.

Σχετικές εικόνες