Θάνατος γυναίκας στην Αρτέμιδα – Σύλληψη άνδρα στην Κέρκυρα – Συλλήψεις ατόμων στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΟΧΗΜΑ ΛΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από βραχώδες σημείο της παραλίας Αρτέμιδας, 76χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Στη σύλληψη κυβερνήτη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους σημαίας Νέας Ζηλανδίας προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας για παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου (ΚΔΝΔ).

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε με το εν λόγω σκάφος πλησίον νήσου Λαζαρέτο Κέρκυρας χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικά αξιοπλοϊας σε ισχύ, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και ενώ δεν είχε λάβει απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή και δεν είχε καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη πλοίου αναψυχής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγόρευτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 41 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου) και του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων) σε συνδυασμό με το άρθρο 47 του Π.Κ. (Συνέργεια).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε/Γ-Ο/Γ που επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα εξωτερικού, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος, σε συνέργεια με τον 42χρονο που τον συνόδευε, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-4χρονου, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα ν. Σύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73.,

-84χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονης, 52χρονης και 71χρονου, από όρμο ν. Σκύρου προς λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73

Σχετικές εικόνες