Θάνατος γυναίκας στην Εύβοια - Θάνατος ανδρών στη Χαλκιδική και τη Σύρο - Εντοπισμός 21 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο - Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Ιθάκη

ΑΙ ΠΑΘ ΛΣ 080
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Ωρεών, ότι μία 64χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θαλάσσια περιοχή παραλίας Ελληνικών Ευβοίας. Η 64χρονη, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών, ότι ένας 77χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία Νέας Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ο 77χρονος, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου, ότι ένας 49χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θαλάσσια περιοχή Μαρίνας Φοίνικα Σύρου. Ο 49χρονος, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ¨ της Ρόδου, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Ρόδο. Στη περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής. Το Τ/Χ αποβίβασε στην ανωτέρω παραλία τους αλλοδαπούς και στη θέα των περιπολικών σκάφων ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει προς τη Τουρκία. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο χειριστής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια προσγιαλώθηκε στην παραλία, εγκαταλείποντας το σκάφος. Κατόπιν χερσαίων περιπολιών, εντοπίστηκαν συνολικά 20 άτομα (11 άντρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨, ενώ το σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιθάκης, ότι ένα ταχύπλοο σκάφος (Τ/Χ) με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του στενού Κεφαλληνίας – Ιθάκης. Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων, επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμης. Το Τ/Χ κατέπλευσε με ασφάλεια στο Καραβόμυλο Σάμης με συνδρομή από το Τ/Χ σκάφος «ΝΕΓΚΟ» Τ.Θ. 304 Γ’ . Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες