Θάνατος γυναίκας στην Κέρκυρα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στο Γύθειο -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Πειραιά - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μήλο - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ” ν. Κέρκυρας, 77χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''MAKALU'' σημαίας Παλάου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός Λακωνικού κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή ακτής Βασιλειάδη της πύλης Ε1, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν μια 33χρονη οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να έχει συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με ένα Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 23χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό άνω άκρο.

Ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ", για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” Ν.Π. 7190, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη αβαθή, με είκοσι πέντε (25) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” ν. Μήλου.

Αρχικά, το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” αγκυροβόλησε αυτοδύναμα με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια αυτοί μεταφέρθηκαν με φουσκωτό σκάφος του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, με ασφάλεια στην παραλία. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου και στη συνέχεια πρόκειται να ανελκυθεί σε ιδιωτικό καρνάγιο.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε ρηγμάτωση στα ύφαλα αυτού και ελεγχόμενη, μικρής έντασης εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” μέχρι την επιθεώρησή του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-86χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ" Ν.Λ. 56 και

-47χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ" Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες