Θάνατος γυναίκας στην Κόρινθο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μονεμβασιά– Ημιβύθιση Ε/Π - Α/Κ σκάφους στη Νέα Κίο Αργολίδας – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στον Βόλο – Διακομιδή ασθενούς

B   ΝΓ 518.jpg
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, τα οποία επέβαιναν σε Ε/Γ-Λάντζα, από τη θαλάσσια περιοχή της Διώρυγας Κορίνθου, 55χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου-Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για παράσυρση ιστιοφόρου σκάφους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΠΛΥΤΡΑ’’ Δήμου Μονεμβασιάς.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ χωρίς επιβαίνοντες, να έχει επικαθήσει σε αμμώδη αβαθή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος πρόκειται να αποκολληθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από εξουσιοδοτημένο φορέα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, για ημιβύθιση του Ε/Π - Α/Κ “ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Ν. 372, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός του λιμένα Νέας Κίου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του ανωτέρω σκάφους.

Από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, το οποίο ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη στην ξηρά, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας, στην περιοχή “ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ” Αγριάς Μαγνησίας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός θάλασσας, σε βάθος περίπου τριάντα εκατοστών. Ο μοναδικός επιβαίνων, εντοπίστηκε εντός χερσαίου χώρου, έχοντας απεγκλωβιστεί με ιδίες δυνάμεις από το όχημα, καλά στην υγεία του.

Κατά δήλωση του οδηγού, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να καταλήξει σε αβαθή της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ το εν λόγω όχημα ανασύρθηκε από τη θάλασσα με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος 20 ημερών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες