Θάνατος γυναίκας στην Παλαιοκαστρίτσα – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στην Κεφαλονιά – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Κ/Ζ στη ν.Θήρα

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''Σκελούδι'' Παλαιοκαστρίτσας, 52χρονη αλλοδαπή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης κατάδυσης στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, η γυναίκα ανασύρθηκε από την θάλασσα στο επαγγελματικό σκάφος αυτοδυτών χωρίς τις αισθήσεις τις και της παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''΄ATALANTA II'' σημαίας Ιταλίας με έξι άτομα (όλοι μέλη πληρώματος), στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Πεσσάδα, νότια της ν. Κεφαλονιάς.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό πλοίο και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε με απάντληση υδάτων μέσω καταδυόμενων αντλιών της Π.Υ. Κεφαλληνίας καθώς και ιδιωτών. Το πλήρωμα του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκε σε παραπλέον σκάφος το οποίο βρισκόταν στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια, επισκευάστηκε προσωρινά από καταδυτικό συνεργείο, ρήγμα που διαπιστώθηκε στα πρυμναία ύφαλα του σκάφους και ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στον λιμένα Αργοστολίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του '''ATALANTA II'', μέχρι την διαπίστωση της βλάβης και την αποκατάστασή της καθώς και την προσκόμιση βεβαίωσης-πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θήρας για ασθένεια 43χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος του κρουαζιεροπλοίου ''NORWEGIAN JADE'' σημαίας Νορβηγίας.

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με την Ε/Γ- Λάντζα ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Δ'' Ν.Θήρας 58 στον λιμένα Αθηνιού ν.Θήρας, όπου στην συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
*****