Θάνατος γυναίκας στην Πάτρα – Θάνατος επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά – Εντοπισμός 35 αλλοδαπών στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στους Παξούς – Διακομιδή ασθενούς

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ 2
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας ότι μία 73χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «ΡΟΪΤΙΚΑ» Πατρών. Η 73χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ξαβερίου ότι ένας 76χρονος αλλοδαπός επιβάτης Κρουαζιεροπλοίου (Κ/Ζ) πλοίου σημαίας Ιταλίας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός της καμπίνας του, ενώ το πλοίο βρισκόταν δεμένο στην Ακτή Ξαβερίου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά. Στο σημείο μετέβη ο ιατρός του Κ/Ζ πλοίου όπου διαπίστωσε το θάνατό του. Από τη Λιμενική Αρχή του Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για τον εντοπισμό ενός φουσκωτού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ακτής «ΣΕΪΤΑΝΙΑ» βορειοδυτικά της Σάμου. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και δύο (02) ταχύπλοα (Τ/Χ) σκάφη του Στρατού Ξηράς, όπου εντόπισαν τη φουσκωτή λέμβο και περισυνέλεξαν τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς (25 άνδρες, 2 αγόρια και 8 ανήλικοι), τους οποίους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού – υδροπτέρυγου (Ε/Γ-Υ/Γ) «ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ» Ν.Π. 12455, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του, κατά την εκτέλεση δρομολογίου προς Κέρκυρα με εξήντα (60) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα. Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι Γαΐου Παξών και αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη Λιμενική Αρχή των Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.N. 67, 63χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες