Θάνατος γυναίκας στην Πύλο - Θάνατος άνδρα στα Μάλια Κρήτης - Τραυματισμός επιβαίνοντα σκάφους αναψυχής στη Σαγιάδα - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Ραφήνα - Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Τήλο και σύλληψη του οδηγού - Διακομιδές ασθε

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πύλου ότι μία 77χρονη ημεδαπή χειριστής ιδιωτικού σκάφους, έχασε τις αισθήσεις της στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας «Χελωνήσι» του όρμου Ναβαρίνου, όπου είχε μεταβεί μαζί με δύο (02) ακόμη ημεδαπές, για τη διενέργεια αλιείας. Στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος «ΗΛΙΑΣ 2» Σ.Π.348 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής. Το ιδιωτικό σκάφος, με τη συνδρομή του «ΗΛΙΑΣ 2», κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου και η 77χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τη Λιμενική Αρχή της Πύλου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου ότι ένας 62χρονος αλλοδαπός λουόμενος ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού Μαλίων. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ενός 81χρονου αλλοδαπού (υπηκόου Μ. Βρετανίας) επιβαίνοντα σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου στην προβλήτα του λιμανιού της Σαγιάδας. Ο 81χρονος, στην προσπάθεια αποβίβασής του από το σκάφος, τραυματίστηκε στα πόδια του. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω ιατρική φροντίδα και εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Σαγιάδας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας ότι ένας 82χρονος ημεδαπός αλιέας, είχε μεταβεί με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας για τη διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν. Στο σημείο έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Ο αλιέας εντοπίστηκε καλά στην υγεία του από το Τ/Χ «ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΟΛΑΣ» Τ.Ρ. 2074 και με τη συνδρομή του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Ρ. 10980, το σκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ» της Αρτέμιδας. Ο άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου για τροχαίο ατύχημα που συνέβη εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, όταν ένα Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 74χρονο ημεδαπό, κατά την αποβίβασή του από ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Ρόδου, προσέκρουσε σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στο κατάστημα και σε παρακείμενο Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο 74χρονος οδηγός συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 290Α παρ. 2 του Π.Κ. (επικίνδυνη οδήγηση από αμέλεια) και του άρθρου 94 του ΚΟΚ (οδήγηση με ληγμένη άδεια οδήγησης). Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Τήλου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης και 27χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-26χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-18χρονου, από τον όρμο «ΠΕΥΚΟΣ» της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν.Ρ.73.

-77χρονου, από το λιμάνι της Ιθάκης στο λιμάνι της Κεφαλληνίας, με με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες