Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σκάλας Αταλάντης για περιστατικό πνιγμού γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «ΣΚΑΛΑΣ» Αταλάντης και «ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ» Φθιώτιδας. Κατόπιν διερεύνησης προέκυψε ότι, τις μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας μία 81χρονη ημεδαπή λουόμενη είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις της στην ανωτέρω περιοχή. H 81χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Βόλου για την ύπαρξη ενός ερασιτεχνικού σκάφους, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «ΣΠΑΣΤΗΡΑ» και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΣΩΡΟΥ» Βόλου. Στο σκάφος επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 64 και 68 ετών, οι οποίοι αδυνατούσαν να προσεγγίσουν με ασφάλεια την ακτή. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη λόγω του έντονου κυματισμού με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και τον εγκλωβισμό των δύο επιβαινόντων σε δύσβατη από ξηράς παραλία. Αμέσως, απέπλευσε για την περιοχή ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ενώ αναχώρησε και Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για συνδρομή από την ξηρά. Στη συνέχεια, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της μορφολογίας της περιοχής, το σημείο προσέγγισε το σκάφος «ΚΑΛΥΨΩ» Λ.Β. 10334, εθελοντικής ομάδας. Σε αυτό επιβιβάστηκαν με ασφάλεια οι δύο εγκλωβισμένοι και μεταφέρθηκαν, συνοδεία του ΠΛΣ στο λιμάνι «ΚΡΙΘΑΡΙΑ». Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε ιατρική μονάδα για προληπτικούς λόγους. Το ερασιτεχνικό σκάφος παρέμεινε ασφαλισμένο στην παραλία, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του.
*****
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε εμπορευματοκιβώτιο εντός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Μάλτας. Το πλοίο βρισκόταν στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) στο Ικόνιο Κερατσινίου. Το εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε φορτίο με μεταχειρισμένα ενδύματα και λοιπά μεταχειρισμένα είδη, απομακρύνθηκε ασφαλώς από το πλοίο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε απομακρυσμένο σημείο της λιμενικής εγκατάστασης, όπου η φωτιά αντιμετωπίστηκε πλήρως από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου διαπίστωσαν την ημιβύθιση, λόγω εισροής υδάτων, ενός ερασιτεχνικού σκάφους, άνευ επιβαινόντων, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή «ΧΑΡΑΚΙ» της Ρόδου. Στη συνέχεια, το σκάφος ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου για ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Ιταλίας σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο υπήκοοι Ιταλίας, βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν «ΤΟΥΛΙΔΑΣ» Μεσολογγίου. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος «ΤΖΑΝΗΣ» Ν.Μ. 31 για παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μεσολογγίου , με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους και συνοδεία του Π.Λ.Σ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-50χρονου, από το λιμάνι της Δάφνης Αγίου Όρους στο λιμάνι της Ουρανούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-70χρονης και 52χρονου, από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι του Λαυρίου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-23χρονου,23χρονου και 63χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ι/Δ-Α/Ψ «ΑΘΩΣ» Ν. Σπετσών 323 και
-23χρονης, από το λιμάνι της Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..