Θάνατος γυναίκας στο Βόλο - Πτώση οχήματος στον λιμένα Πειραιά και θάνατος του οδηγού - Ελαφριά σύγκρουση δύο δεξαμενοπλοίων στην Κάρυστο._

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία “ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας, 83χρονη.

Η ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή “ΗΕΤΙΩΝΑ” (πύλη Ε2) του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς διερεύνηση εν λόγω συμβάντος, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, κλιμάκιο της οποίας εντόπισε το ανωτέρω όχημα στον πυθμένα της θάλασσας, από το οποίο και ανέσυρε έναν 67χρονο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο” Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το Ι.Χ.Ε. ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Καρύστου, Λαυρίου, Άνδρου και Κέας, για ελαφριά σύγκρουση των Δ/Ξ ‘’AMELIA’’ σημαίας Μαλαισίας και Δ/Ξ ‘’ΤΑΝΑΒ’’ σημαίας Μάλτας, στην θαλάσσια περιοχή 5,7 ν.μ. νότια της Καρύστου, χωρίς να αιτούν συνδρομή, ενώ άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές, το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

Το Δ/Ξ ‘’AMELIA’’ με 24μελες πλήρωμα, εκτελούσε πλου έμφορτο, από την Τουρκία με προορισμό την Καλαμάτα, ενώ το Δ/Ξ ‘’ΤΑΝΑΒ’’ με 16μελές πλήρωμα, εκτελούσε πλου από την Αλγερία με προορισμό την Βουλγαρία, κενό φορτίου.

Τα δύο πλοία κατέπλευσαν αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου, ενώ από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων για παράβαση του άρθ. 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. καθώς και του άρθ. 291 του Π.Κ., ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Σχετικές εικόνες