Θάνατος γυναίκας στο Καρλόβασι Σάμου - Τραυματισμός ανήλικου σε θαλάσσια παιδική χαρά στην Αλόννησο - Αποβίβαση ασθενή από Κ/Ζ πλοίο στη Καλαμάτα - Τραυματισμός επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

AIII ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου, ότι κατά τη διαδικασία φόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον οικείο λιμένα, 86χρονη ημεδαπή που ανέμενε την επιβίβασή της, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η ανωτέρω, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, για τραυματισμό 15χρονου ημεδαπού, μετά από πτώση του από πνευστό θαλάσσιο παιχνίδι, σε θαλάσσια παιδική χαρά.

Ο 15χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βόλου, προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Διενεργείται προανάκριση από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 47χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 0,7 ν.μ. νοτιοδυτικά ακρωτηρίου Ταίναρο, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατευθύνθηκε στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας και στην περιοχή μετέβη η Ε/Γ-Λάντζα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Ι» Ν.Κ. 307, η οποία παρέλαβε τον 47χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

*****

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Σαλαμίνας, για παρασυρόμενη λέμβο σε δυσχερή θέση, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αιαντείου ν. Σαλαμίνας σε απόσταση 15 περίπου μέτρα από την ακτή.

Στη περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε την ανωτέρω λέμβο ημιβυθισμένη και τον επιβαίνων να κρατιέται από αυτή. Στελέχη του Περιπολικού σκάφους, περισυνέλεξαν τον άνδρα και τον μετέφεραν με ασφάλεια στον λιμένα Βουρκαρίου ν. Σαλαμίνας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας για παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, για τραυματισμό 62χρονης επιβάτιδας, κατά την επιβίβαση της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

Συγκεκριμένα, η 62χρονη παραπάτησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί της χέρι και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι διακομιδές των κάτωθι ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53 και

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες