Θάνατος γυναίκας στο Ρέθυμνο - Θάνατοι ανδρών στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στο Ηράκλειο - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Σέριφο - Τραυματισμός άνδρα στην Κόρινθο - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Άγιος Νικόλαος Σκαλέτας Ν.Ρεθύμνου, 42χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Θεσσαλονίκης, 82χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΣΤΑΛΙΔΑ” Ν. Ηρακλείου, 58χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη σε μία ηλεκτρομηχανή. Από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το “POWER JET” απέπλευσε για την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Ηρακλείου προς τους λιμένες ν. Θήρας, ν. Νάξου, ν. Μυκόνου, ν. Πάρου, ν. Νάξου, ν. Ίου, ν. Θήρας, Ηρακλείου, με 787 επιβάτες, 46 Ι.Χ. και 04 δίκυκλα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για δυσχερή θέση του Ι/Φ “ALOHA” σημαίας Ολλανδίας, λόγω εμπλοκής ιστίων, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΚΑΛΟ ΑΜΠΕΛΙ” ν. Σερίφου.

Στο σημείο μετέβη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος είχε αγκυροβολήσει αυτοδύναμα με χρήση της μηχανής του, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σερίφου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ALOHA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη διαπίστωση διατήρησης ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για τραυματισμό 41χρονου ημεδαπού σε βραχώδη περιοχή πλησίον της παραλίας “ΣΚΑΛΩΣΙΑ” Λουτρακίου.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος, βρισκόταν ακινητοποιημένος πάνω σε βράχο πλησίον της θάλασσας, μη προσβάσιμο από την ξηρά καθώς και τραυματισμένος στο δεξί του πόδι. Στο σημείο έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ιδιωτικό σκάφος καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ στη συνέχεια ο 41χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για παροχή ιατρικής φροντίδας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου(ειδικότητας ναύτη), το οποίο είναι ελλιμενισμένο στον λιμένα Πειραιά, τραυματίστηκε εντός του πλοίου. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ”.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.