Θάνατος ημεδαπής εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πάρου, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Π.11889 από τον λιμένα ν. Αντιπάρου προς τον λιμένα Πούντας ν. Πάρου, 87χρονη ημεδαπή έχασε τις αισθήσεις της εντός του πλοίου.

Η ανωτέρω επιβιβάστηκε στο εν λόγω πλοίο, σε ασθενοφόρο όχημα, προκειμένου να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πάρου και κατά τη διάρκεια του πλου, έχασε τις αισθήσεις της, ενώ από ιατρό του Αγροτικού Ιατρείου Αντιπάρου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.


*****

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΝΙΚΑ” Χαλκίδας, σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης του διενεργούσε αλιεία σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ επί του εν λόγω σκάφους εντοπίστηκαν διακόσια σαράντα δύο (242) άτομα δολώματα του είδους ολοθούριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ποσότητα των ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.


*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, μία 44χρονη αλλοδαπή, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πάτρας σε επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο εξωτερικό, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της αλλά και για το ανήλικο τέκνο της, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 90χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

- 76χρονου και 82χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

- 41χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.