Θάνατος ημεδαπής στη Βουλιαγμένη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ πλοίου στη Ζάκυνθο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Θεσσαλονίκη - Παροχή συνδρομής σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο στο Γύθειο

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή όρμου Βουλιαγμένης, 74χρονη ημεδαπή.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο “ΧΕΡΑ” Ν.Θ. 1388, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε έξω από τον λιμένα Ζακύνθου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ζακύνθου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 19χρονος παρέσυρε 72χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π.- Κέντρο Υγείας Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, ότι ερασιτεχνικό σκάφος, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αρέτσους Καλαμαριάς .

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΔΩΡΟΣ» Λ.Θ. 2075, με την συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ανωτέρω σκάφος στον λιμένα Καλαμαριάς, συνοδεία του Π.Λ.Σ..

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Olympia Radio , για ακινητοποιημένο θαλάσσιο μοτοποδήλατο λόγω μηχανικής βλάβης με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Σελινίτσας δήμου Ανατολικής Μάνης , σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από την ακτή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΑΜΑΛΙΑ» Τ.Γ. 32 , το θαλάσσιο μοτοποδήλατο ρυμουλκήθηκε στη γλίστρα Γυθείου, όπου οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Σχετικές εικόνες