Θάνατος ημεδαπής στη Ναύπακτο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Υ/Γ στον Πειραιά - Απαγόρευση απόπλου Ε/Π - Τ/Ρ στο Λαύριο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών - Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία ''ΓΡΙΜΠΟΒΟ'' Ναυπάκτου, 83χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII'' Ν.Π. 11483, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένες Πόρτο Χελίου - Σπετσών - Ερμιόνης με τελικό προορισμό τον Πειραιά, παρουσιάστηκε πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στα πτερύγια του σκάφους.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά με συμβατική πλεύση και αποβίβασε με ασφάλεια τους εικοσιπέντε (25) επιβάτες του.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ - Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι το Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος ''ΦΕΡΡΑΡΙ'' Ν. Λαυρίου 496, κόλλησε σε βραχώδη πυθμένα, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΟΥΝΤΑΖΕΖΑ'' Λαυρίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε από λάντζα κι αφού συνέχισε τον πλου του με ιδία μέσα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Λαυρίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΕΡΡΑΡΙ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη Ι/Φ σκάφους, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στην παραλία ''ΒΑΡΚΟ'' Καστανιάς Νεάπολης Βοιών Ν. Λακωνίας.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισε το Ι/Φ σκάφος ''MISAOTRA'' σημαίας Γαλλίας να έχει προσαράξει εκούσια για λόγους ασφάλειας, κατά δήλωση του κυβερνήτη του, έπειτα από πρόσκρουση σε βραχώδη αβαθή, στην εν λόγω περιοχή, και βρίσκεται ημιβυθισμένο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Για οδήγηση στερούμενης άδειας ικανότητας, συνελήφθη μια 18χρονη ημεδαπή οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-39χρονη, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67,

-92χρονος και 84χρονη, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.-ΑΚΤ.,

-36χρονη, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.-ΑΚΤ.,

-74χρονο, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64 και

-90χρονος, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032.

Σχετικές εικόνες