Θάνατος ημεδαπής στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους στη Λέρο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Κάσο και στη Χάλκη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

01.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι 75χρονη που επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ έπλεε από λιμένα ν. Παξών προς λιμένα Πλαταριάς Ν. Θεσπρωτίας.

Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Πλαταριάς, από όπου η 75χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ η σορός της ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους ''LYRA'' σημαίας Γερμανίας, για μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. έξω από τον όρμο Λακκίου και αιτεί συνδρομή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σημείο έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το Ε/Π - Α/Κ ''ΣΤΑΥΡΑΚΙ'' Λ.Λ. 1085 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. όπου εντόπισαν το ''LYRA'', με τους τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω Ι/Φ - Α/Ψ σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς, με ιδία μέσα, στον οικείο όρμο, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και του ''ΣΤΑΥΡΑΚΙ'', ενώ από το περιστατικό δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LYRA'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Καρπάθου.

Στον λιμένα ν. Κάσου ανέμεναν προς επιβίβαση επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ένα (01) Δ/Κ και δύο (02) Φ/Γ.

Επίσης, ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Ρόδου.

Στον λιμένα ν. Χάλκης ανέμεναν δώδεκα (12) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς επιβίβαση, ενώ στο ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση στον οικείο λιμένα.

*****

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες