Θάνατος ημεδαπής στην Καλαμάτα - Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στη Σαλαμίνα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη και στην Ιθάκη - Διακομιδές ασθενών -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Θάνατος ημεδαπής στην Καλαμάτα - Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στη Σαλαμίνα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη και στην Ιθάκη - Διακομιδές ασθενών -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΟΥΠΑΣ», 77χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι λόγω εμπλοκής σχοινιού στην προπέλα του Α/Κ σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Λ. Π. 26305, το σκάφος χτύπησε στα βράχια και παρουσιάζει εισροή υδάτων στην περιοχή Φάρου Κολώνες Σαλαμίνας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με τη συνδρομή του σκάφους «DESTINY» σημαίας Πολωνίας, ο μοναδικός επιβάτης του αλιευτικού απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Το “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” προσάραξε και ημιβυθίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, ενώ με ενέργειες του καπετάνιου του και του Α/Κ σκάφους «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Π. 29, δέθηκε με ασφάλεια σε βράχους με κάβους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού “Π. Κουντουριώτη” στο ύψος της πλατείας Σαπφούς, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο ύψος της πλατείας Σαπφούς Μυτιλήνης, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 66χρονη παρέσυρε μία 69χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της πεζής.

Η 69χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για την παροχή πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέως Ιθάκης, όταν ΙΧΕ όχημα με 62χρονο οδηγό συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε μία 23χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της 23χρονης, η οποία μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κ.Υ. Ιθάκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Ψέριμου στον λιμένα ν. Καλύμνου, με το Τ/Χ σκάφος “ΑΛΙΣΑΧΝΗ” Τ.Κ. 390, 74χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Με τον κατάπλου του ανωτέρω Τ/Χ σκάφους στον λιμένα Καλύμνου, ο 74χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και συνοδεία δίκυκλων οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-58χρονος, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-17χρονου αλλοδαπού και 75χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ ΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Π. 8745,

-86χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10052,

-73χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν. Νάξου 64

-61χρονου, από τον λιμένα ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-06χρονης, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Φαναρίου δήμου Κομοτηνής.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες