Θάνατος ημεδαπού στη Λέσβο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ πλοίο στην Ελευσίνα – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στα Νέα Μουδανιά

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος Κόλπου Γέρας για ύπαρξη άνδρα εντός θαλάσσιου ύδατος στη παραλία “ΓΥΑΡΙΑ” ν. Λέσβου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν πως επρόκειτο για 76χρονο ημεδαπό. Ο ανωτέρω ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του ενώ του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ¨ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Κόλπου Γέρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για εκδήλωση πυρκαγιάς, σε Φ/Γ πλοίο που βρίσκεται ημιβυθισμένο στη περιοχή Νεράκι.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν εστία φωτιάς, σε μέρος του ναυαγίου που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ανωτέρω στελέχη, με πυροσβεστήρες και άντληση θαλασσινού νερού, προέβησαν στη κατάσβεση της φωτιάς.

Πρωινές ώρες σήμερα, παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε δύο εστίες φωτιάς στο εν λόγω ναυάγιο, με αποτέλεσμα την εκ νέου κατάσβεση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Παράλληλα, στο σημείο μετέβησαν με το καβοδετικό σκάφος επιφυλακής “MOORING BOAT 4” και δύο στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προς έλεγχο τυχόν αναζωπύρωσης στο εσωτερικό του πλοίου. Μετά από εκ νέου αναζωπύρωση και ενώ στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργούσαν κατάσβεση, διατέθηκε από εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, το Ρ/Κ Πυροσβεστικό σκάφος ασφαλείας ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΙΙ¨, το οποίο κατέφθασε στο σημείο και ξεκίνησε τη ρίψη θαλασσινού νερού, ολοκληρώνοντας έτσι τη κατάσβεση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ταχύπλοου σκάφους ''ΠΕΡΛΑ'' Σ.Θ. 4393, λόγω μηχανικής βλάβης με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Νέων Μουδανιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς ενημερώθηκαν και ιδιοκτήτες θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Το ''ΠΕΡΛΑ'' κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Ποτἰδαιας με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους ¨ΤΣΑΡΛΙ¨ Τ.Θ. 662 Β᾿, ενώ ο κυβερνήτης δήλωσε καλά στην υγεία του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές εικόνες