Θάνατος ημεδαπού στη Νέα Μάκρη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού και του ημεδαπού διακινητή του στην Πάτρα - Τραυματισμός ημεδαπής στην Κάλυμνο - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Κιάτο - Αποβίβαση ασθενούς στα Νέα Μουδανιά - Διακ

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα Ν. Αττικής, 85χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SHENGEN και επιπλέον, υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του στη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
*****

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού και του 64χρονου ημεδαπού διακινητή του προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, ο 64χρονος εντοπίστηκε ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τρακτορας/επικαθήμενο-μουσαμάς) να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένο εντός του χώρου του φορτίου, τον ανωτέρω αλλοδαπό, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €).
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για τραυματισμό 44χρονης ημεδαπής επιβάτιδος σε Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου προς τον λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Ποθιάς ν. Καλύμνου, όπου η 44χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου “ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ”, από όπου και εξήλθε.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Μηχανικός Γ' του εν λόγω πλοίου, για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ.
*****
Ενημερώθηκε το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κορίνθου, απογευματινές ώρες σήμερα, για κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Νεράτζας Δήμου Βέλου-Βόχας Ν. Κορινθίας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “ΒΕΝΤΟΥΣ” Τ.Π. 113-Β με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε και περισυνέλεξε την 48χρονη, καλά στην υγεία της.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή, χωρίς να επιθυμεί τη διακομιδή της σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ότι 31χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Νέων Μουδανιών, όπου παρελήφθη ο 31χρονος από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 40χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

- 46χρονης και 65χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ I'' Ν.Π. 8745.

*****
Μια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, από την Λιμενική Αρχή Αταλάντης, στην περιοχή “ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ” Λοκρών Φθιώτιδας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία “ΡΕΣΤΗ” Σαλαμίνας. Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία Τρινήσων Δήμου Ευρώτα. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.