Θάνατος ημεδαπού στη Σίφνο - Μηχανική Βλάβη Ι/Φ σκάφους στον Άγιο Κήρυκο - Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα - Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χίο - Διακομιδές ασθενών

AII 616
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, από Υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, για πνιγμό ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια αλιεία, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ'' ν. Σίφνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Ι/Δ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον 21χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα σε μεγάλο βάθος. Στη συνέχεια, μετέβη στο σημείο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες δύτες, οι οποίοι ανέσυραν τη σορό του 21χρονου, η οποία μεταφέρθηκε με Ι/Δ σκάφος στο οικείο αλιευτικό καταφύγιο, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Άγιου Κηρύκου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''DOGARESSA'' σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Άγιου Κηρύκου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος ''ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ'' Ν.Σ. 327, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με ασφάλεια στην οικεία μαρίνα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Άγιου Κηρύκου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''DOGARESSA'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι 45χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας του Ι/Φ σκάφους ''ΑΘΗΝΑ'' Ν. Πατρών 532, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κάστου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον εν λόγω ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα ''ΜΥΤΙΚΑ'' Ν. Αιτωλοακαρνανίας, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού ''ΝΕΩΡΕΙΩΝ'' στη Χίο, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,

-45χρονου και 31χρονης, από τον λιμένα ''ΛΑΚΚΑ'' ν. Παξών στον λιμένα Λευκίμμης, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Λ.Π. 705,

-84χρονου, από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑ'' ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Φολέγανδρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες