Θάνατος ημεδαπού στη Σύρο - Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα - Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη και στη Χαλκίδα - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Λάρυμνα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου ότι 63χρονος εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Σύρου, ευρισκόμενος στο χώρο του μηχανοστασίου Φ/Γ πλοίου στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, απώλεσε τις αισθήσεις του.

Άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 61χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου, σε αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

*****

Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μία 27χρονη οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, από στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 23χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Νέας Αρτάκης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΓΚΑΝΤΖΑΣ» Λάρυμνας, εντοπίστηκε ένας 48χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει με το Ε/Π Α/Κ σκάφος του, τριάντα (30) κιλά όστρακα του είδους «ΠΕΤΡΟΣΩΛΗΝΑ».

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και καταστράφηκε.

Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΝΤΕΣΙΑ» Μαλεσίνας, εντοπίστηκε ένας 56χρονος αλλοδαπός να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση δύο χιλιάδες πεντακόσια (2500) άτομα αχινών πέρα των είκοσι (20) επιτρεπόμενων.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και ποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης, από τον λιμένα ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62 και

-90χρονης και 65χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου. στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.