Θάνατος ημεδαπού στην Παλαιά Φώκαια – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στους Οθωνούς – Ακυβερνησία σκάφους στους Οθωνούς - Τραυματισμός επιβάτη εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή 49ου χ.λ.μ. Λεωφ. Αθηνών - Σουνίου, 65χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας.
*****
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ -ΚΑΤ σκάφος “ΜΑLU” σημαίας Ισπανίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο πλέει με χρήση μηχανής βόρεια ν. Κέρκυρας .

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. , τα οποία εντόπισαν και συνόδευσαν το ανωτέρω σκάφος στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΑLU” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Θ/Γ σκάφους «RAGION DE SOLEIR» σημαίας Ιταλίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά των Οθωνών .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Τ/Χ Ᾱ/Ψ «ΓΚΛΟΡΙΑ» σημαίας Ιταλίας, με την υποβοήθηση του οποίου το «RAGION DE SOLEIR» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Οθωνών.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Οθωνὠν απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για τραυματισμό 59χρονου επιβάτη εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396, το οποίο είχε καταπλεύσει στον επιβατηγό λιμένα Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά την αποβίβασή του και ενώ βρισκόταν στην κλίμακα του άνω γκαράζ του πλοίου, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-24χρονου και 35χρονου από τον λιμένα Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-62χρονης, από τον λιμένα Αμοργού στον λιμένα Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-42χρονου, από τον λιμένα Σερίφου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745