Θάνατος ημεδαπού στο Αλιβέρι Ευβοίας – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ιτέα – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη –

Share:    

Θάνατος ημεδαπού στο Αλιβέρι Ευβοίας – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ιτέα – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο – Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΜΙ” του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, 71χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής – τοξικολογικής εξέτασης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην διασταύρωση της οδού “ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ” με την παραλιακή οδό “28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 31χρονη συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 22χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου οχήματος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με το Ι.Χ.Ε. όχημα της ανωτέρω οδηγού στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιτέας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ι/Φ σκάφος “GRATSIA” Ν.Π. 9042, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Κουφονησίου με οκτώ (08) αλλοδαπούς και τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων και μηχανική βλάβη.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα για το σημείο απέπλευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη. Οι επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους εντοπίστηκαν, καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το “GRATSIA” με τη συνδρομή του Ε/Γ -Α/Ψ “ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ” Ν.ΣΥΡΟΥ 807 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στην μαρίνα Κουφονησίου, όπου πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων με τη χρήση αντλίας. Οι έντεκα (11) επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μεταφέρθηκαν με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Νάξου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GRATSIA”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 37χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού “ Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ”, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-60χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και

-49χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου προς τον λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΙ” Σαλαμίνας.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.