Θάνατος ημεδαπού στον Βόλο - Θάνατος ημεδαπού στο Κιάτο Κορινθίας - Αποβίβαση ασθενών από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής στη Χερσόνησο Κρήτης - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

DSC_0099
Share:    

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 87χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” Βόλου.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ από ναυαγοσώστη της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, 90χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΝΕΡΑΝΤΖΑΣ” Ν. Κορινθίας.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου -Καλαμάτας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες σήμερα, από το ναυτικό πρακτορείο του Κ/Ζ πλοίου “ODYSSEY OF THE SEAS” σημαίας Μπαχάμες, ότι δύο (02) αλλοδαποί επιβάτες του πλοίου, ηλικίας 63 και 10 ετών, έχρηζαν μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας.

Με τη συνδρομή του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους “ΟΡΦΕΑΣ” Ν.Θ. 45, οι ανωτέρω ασθενείς μεταφέρθηκαν στον λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ», όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κλινική της Αθήνας για παροχή ιατρικής περίθαλψης, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, για πιθανή πυρκαγιά στο σκάφος ΄΄ΑΡΕΤΗ'' Σ.Η. 526 που ελλιμενιζόταν στον οικείο λιμένα.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν μικρή ποσότητα καπνού να εξέρχεται από το εν λόγω σκάφος. Στη συνέχεια στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο δεξιό τμήμα της καμπίνας του σκάφους, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Ερεικούσας προς την μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., 81χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην 3η στάση στο στενό Φανερωμένης.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες