Θάνατος ημεδαπού στον λιμένα Πειραιά - Εισροή υδάτων σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στην Πάτρα - Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στην Κόρινθο - Διακομιδή ασθενούς

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (2)
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για την ύπαρξη ατόμου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην περιοχή Αργοσαρωνικού (πύλη Ε8) του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 71χρονο ημεδαπό.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ελευσίνας.


*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Λ. 348, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα Αγ. Νικολάου Πατρών .

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς τυχόν παροχή συνδρομής, όπου διαπίστωσαν εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων στο χώρο του μηχανοστασίου του ανωτέρου σκάφους, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου προέβη σε απάντληση των υδάτων, με τη συνδρομή βυτιοφόρου και επαγγελματία δύτη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο πλοιοκτήτης προκειμένου προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την ανέλκυση του «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ».

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****
Ενημερώθηκε σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου, για ανεύρεση πυρομαχικού-όλμου από αλιέα Ε/Π-Α/Κ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΡΑΣΟΠΑΝΑΓΙΑ”, Άκρα Παναγιά, κόλπου Επιδαύρου. Το εν λόγω πυρομαχικό εντοπίστηκε σε προχωρημένη οξείδωση, σε απόσταση 2,5 ν.μ. περίπου από την ακτή και σε βάθος περίπου 280 μέτρων, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για παραλαβή - εξουδετέρωση του ανωτέρω πυρομαχικού.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από τον όρμο «ΠΕΥΚΟ» ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ» Ν.Π. 7126, 53χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες